19 Mayıs 2018 Cumartesi

127 Saat (2010)


127 Saat

     Danny Boyle’nin 2010’da çektiği ve gerçek bir hikayeden esinlenilmiş sağlam bir biyografik filmdir 127 saat.
Öncelikle Aron Ralston’u tanıtayım sizlere: Aron Ralston, dağcılık sporuyla uğraşan ve bu filme konu olan olayı yaşayan kişi. Aynı zamanda da mühendis bir adam. Ralston, 2003 yılında Utah’da yaptığı bir kanyon gezisinde sağ kolunun bir kayaya sıkışmasıyla 5 gün 7 saat yani 127 saat boyunca orada kalıyor. Filmin adı da buradan geliyor.
     Ralston’un o kayalıktan kurtuluşu gerçekten efsane… O, “kurtuluşu yine kendisinde buluyor” diyebilirim. Aklınıza, hayalinize gelmeyecek bir şey yapıyor. Hatta şöyle söyleyeyim; aklına gelse de binlerce insandan belki de bir kaçı ancak böyle bir şey yapar. Gerçekten yürek isteyen bir şey yapıyor. Ne yaptığını söylesem “spoiler” vermiş olurum o nedenle söylemeyeceğim.
İşte 127 saat bu kurtuluş hikayesinin anlatıldığı biyografik bir film. Filmin başrolündeyse James Franco var. Gerçekten inanılmaz bir yapım olduğunu söylemem mümkün olur çünkü bu biyografik filmin 29 dalda adaylığı var. Bu adaylıkların başında da ”En İyi Film Oscar’ı”, “En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ı”, “En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ı”, “En İyi Film Müziği Oscar’ı” yer alıyor… Ve 25 adaylık daha… Kaç tanesini aldı tam olarak sayamadım ancak başarılı olduğu yadsınamaz bir iş.
Hayat mücadelesini, yaşam savaşını, insan olmanın tüm özellikleriyle veren, doğayla iç içe bir hikaye. Doğayla iç içe ama iç burkan da bir hikaye.
Ders çıkarabileceğiniz bir mücadelenin anlatıldığı kaliteli örneklerden birisi bu film. İzleyiniz!
Film dolu günler!

Benzer Yayınlar

127 Saat (2010)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.