20 Mayıs 2018 Pazar

Deadpool (2016)


Deadpool

Deadpool,  aslında Marvel evrenindeki yüzlerce karakterden biriydi, zaman zaman da filmlerin bazılarında kısa sahnelerle canlandırıldı ya da adı geçirildi.  Çizgi karakter olarak tasarlanmış olması dolayısıyla eski bir karakter olan Deadpool, 2016 yılında kendi sinema filminin de sahibi oldu. İşte, şimdi bahsedeceğimiz o Deadpool, bu Deadpool…
Deadpool, Ryan Reynolds’un canlandırdığı, Tim Miller’in çektiği bir akiyon/komedi filmi. Kadroda ayrıca, Morena Baccarin, Ed Skrein ve Gina Carano gibi isimler de var.
Aslında ben fantastik şeylerden de bilim-kurgudan da pek hoşlanmam ancak Deadpool için Iron Man’dan (Demir Adam) sonra benim en beğendiğim fantastik iş diyebilirim.
Konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Wade Wilson diye bir adam var, bu adam bir paralı asker. Vanessa adında bir kadınla tanışıp ilişki yaşamaya başlıyor. İlişkilerinin birinci yılının ardından Wade, hasta ve ölmek üzere olduğunu öğreniyor. Bu sırada da hastalığı nedeniyle yüzü tanınmaz hale geliyor. İşler böyle giderken, gizli bir grup Wide ile iletişime geçip onlarla çalışması halinde onu kurtarabileceklerini söylüyor. Wade de sevdiği kadına yüzünün değişimini göstermek istemedği için bu teklifi kabul edip Vanessa’yı terk ediyor, ortalıktan kayboluyor. Bunun üzerine bu gizli ekip Wade’i bir laboratuvarda işkenceye ve testlere tabii tutuyorlar. Wade’in üzerinde yaptıkları deneyler Wade’in ölümsüz olmasına neden oluyor ancak yüzünü eski haline getirmiyor. Yüzünü eski haline getirme vaatlerinin yalan olduğunu öğrenen Wade de laboratuvarı yok edip ellerinden kaçıyor. Sonrasını anlatmayayım da izleyecek şeyler de kalsın…
Filmin en beğendiğim yanı, senaryosunun başarılı uyarlanmış olmasının yanında karakterin seyirciyle konuşması, seyirciye laf atması oldu. Bu tekniğin bu kadar iyi uygulandığı nadir filmlerden biri diyebilirim.
Ayrıca, filmi hem orijinal dilinde hem de Türkçe dublajlı olarak izledim. İkisi de gerçekten komikti. Bu konuda hangisini tercih edersiniz bilemem ama her haliyle keyifli bir filmdi Deadpool. Türkçe dublajına da Harun Can yakışırdı zaten bir tek, öyle de olmuş.
Filmin olumsuz sayılır mı bilemem ama eleştirilen yönlerinden birisi de çok fazla küfür kullanılmasıymış. Bu eleştirileri anlayabilirdim, eğer Deadpool’un sloganı “Zeki, Çevik ve Küfürbaz!” olmasaydı.
Filmde anlamsız bir sürü şey vardı ve bunlar kesinlikle eleştirilecek şeylerdi ancak bunların tamamının bilerek yapıldığını fark ettiğiniz anda her şey değişiyor.
Filmin içindeki, Marvel karakterlerine yapılan göndermelere gelince… Hepsi gerçekten inanılmazdı: ince, kurnaz ve komikti.
Keyifli vakit geçirmek için kesinlikle izlenebilir bir film. Tabii yaş sınırına da dikkat etmek kaydıyla.
Film dolu günler!




Benzer Yayınlar

Deadpool (2016)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.