19 Mayıs 2018 Cumartesi

60 Saniye (2000)


60 Saniye



     Scott Rosenberg'in yazdığı, Dominic Sena'nın yönettiği, başrollerini Nicolas Cage ve Angelina Jolie'nin üstlendiği, 2000 yapımı olan bir aksiyon filmidir.

     Nicolas Cage ve Angelina Jolie’yi ilk kez bir araya getirme özelliğine sahip bu filmin konusu ise şöyle: Randall "Memphis" Raines yani Nicolas Cage, suç işlemeyi uzun zaman önce bırakmış bir adamdır. Ancak Raines’in kardeşi Kip Raines, birlikte iş yaptığı bir adamın işlerini bozunca onların elinde tutsak kalır. Bu durum üzerine Randall Raines de kardeşini kurtarmak üzere adamlarla anlaşma yapmak ve suç dünyasına dönmek zorunda kalır. Anlaşma şudur: Kim’in elinde olduğu adamların istedikleri arabaları, verilen sürede çalmak ve onlara teslim etmek.
     Randall, bir arabanın en küçük parçasının dahi her ayrıntısını bilmektedir ve bu özelliği onu çevresi tarafından efsanevi bir araba hırsızı olarak tanınmasını sağlamıştır. Bu adam, bir arabaya gözünü diktiğinde onu en fazla 60 saniye içerisinde çalabilmektedir. Yıllar boyunca akla gelebilecek her modelden yüzlerce arabayı çalıp kaçmayı başarmıştır; biri hariç: 67 model Shelby Mustang GT 500 ki Randall ve ekibi her arabaya isim takarlar ve bu arabanın ismi de Eleanor'dur. Bu araba da listede olduğu için onu en sona bırakırlar. 
     Bu işi başarıp başaramayacaklarına ilişkin bir kurguda devam eden film, kanımca klasik Amerikan kovalamacasını vermekten başka bir iş vermiyor bize ancak nedendir bilinmez ama keyifli bir filmdi. Belki de Nicolas Cage nedeniyle, belki de Angeline Jolie nedeniyle…
    Daha iyileri geldi mi geldi ama 2000 yılında çekilmiş ve o zamana kadar böyle aksiyonların sinemada yaygınlaşmamış olması sebebiyle güzel bir filmdi. 
     Sırf Cage ve Jolie ikilisinin hatırına bile izlenir aslında. En büyük izlenme nedeni de zaten bu galiba. Çok da bir sürpriz beklemeden izlenilesi, sıkıntıya birebir diyebileceğim bir filmdir 60 saniye… 
     Film dolu günler…  


Benzer Yayınlar

60 Saniye (2000)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.