4 Mart 2018 Pazar

Cebimdeki Yabancı (2018)

  

   Serra Yılmaz'ın ilk yönetmenlik deneyimi olan ve bence başarılı da olan Cebimdeki Yabancı'nın yapımcıları ise Ferzan Özpetek ve Necati Akpınar. Ayrıca, film iyi bir oyuncu kadrosuna da sahip. Filmde Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Serkan Altunorak ve Şükrü Özyıldız yer alıyor. 
     Film, bir akşam yemeği için bir araya gelen yakın arkadaşların o akşam yaşadıklarını konu ediniyor. Bu arkadaş grubu, masada dönen bir muhabbetin üzerine bir oyun oynamaya karar veriyor. Oyunu size kısaca şöyle anlatayım: Herkes telefonunu masanın üzerine koyacak ve o akşam telefonuna gelen bütün aramaları, bütün mesajları herkesin içinde okuyup cevaplandıracak.
     Oyun güzel ama bana sorarsanız oynar mıyım, oynamam. Tabii bu arkadaşlar öyle demiyor, oynamaya başlıyor. E oyun başlayınca aksiyon da başlıyor doğal olarak filmde. Efendime söyleyeyim bir kimin eli kimin cebindecilik, bir tencere dibin karacılık... Çarşı karışıyor yani anlayacağınız...
     İtalyan yapımı Perfetti Sconosciuti filminden uyarlanan film, bence her anlamda başarılı. Senaryosundan ışığına kadar her şey güzel. Özellikle filmde arkadaşların toplandığı ev dikkatimi çekti: Bayıldım, kim bulmuşsa çok iyi bir tercih yapmış. Cebimdeki Yabancı'nın orijinalini izlemedim ancak Cebimdeki Yabancı için "adının hakkını veren, özellikle bir şeyleri fark etmeyi sağlayacak tespitleri olan ve o tespitleri de yüzünüze çarpan bir film" diyebilirim. bu yönüyle hoşuma gitti. Filmin hoşuma giden bir diğer yönüyse sizi saniyeler içinde bir psikolojiden başka bir psikolojiye sokmayı başarabiliyor olmasıydı. Hatta bu psikolojik değişimi o kadar hızlı yaşatıyor ki yer yer kendinize "Üzülüyor muydum, gülüyor muydum?" diye soruyorsunuz.
     İyi olmayan yönlerine gelirsek, filmde bazı sahnelerin havada kaldığını ve hiç gereği yokken beni düşündürdüğünü söyleyebilirim, bazı sahnelerin de yapmacıklık duygusu uyandırdığını ama bunlara rağmen kaliteli, mesajlar içeren, bir şeyleri sorgulatan iyi bir film. İzlenir mi izlenir...
 
    

Benzer Yayınlar

Cebimdeki Yabancı (2018)
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.